• << Terug

    Werkgroep Rolstoelpad

    Door Ruud van Cuijk, 2019-09-15 21:01:38, gewijzigd door Ruud van Cuijk op 2019-11-29 21:52:38
    Rolstoelpad Hoevehei Ongeveer 25 jaar geleden is door de gemeente in Reusel een wandelpad aangelegd vanaf ‘t Heike naar de Pikoreistraat via de Hoevehei. Dit pad is 1,5 km lang en is een mooi stukje natuurgebied waarlangs 6 kikkerpoelen zijn gelegen. Door achterstallig onderhoud was dit pad slecht begaanbaar. In 2015 is er een stichting opgericht met het doel om hier een rolstoelpad van te maken. Met de financiële middelen van sponsoren en de medewerking van een aantal vrijwilligers is dit pad in het begin van 2016 voor rolstoelen begaanbaar gemaakt, op 21 mei 2016 is het officieel geopend.

    Op diverse plaatsen zijn langs dit pad banken geplaatst en ongeveer halfweg is een grote picknicktafel geplaatst. In onze vereniging is een groep vrijwilliger welke dit pad onderhouden, dit is de werkgroep rolstoelpad. Het onderhouden wil zeggen dat we het klein onderhoud doen, dat is alles wat we met de handen en klein materieel kunnen doen. Het groot onderhoud zoals de kanten maaien, de sloten vegen en de poelen opschonen wordt door de gemeente, het waterschap en door een deskundig bedrijf gedaan. Wij zorgen dat de paden begaanbaar blijven door te snoeien, het pad egaliseren en afval opruimen. 

    Elk voorjaar zorgen we dat er bloemenranden worden ingezaaid. Als er onregelmatigheden worden gesignaleerd word dit door ons aan de desbetreffende instanties doorgegeven. Voor meer informatie over het onderhoud van het rolstoelpad kunt u contact opnemen via het mailadres van onze vereniging info@weidevogelvereniging.nl.