• << Terug

  Werkstuk van een student 2018

  Door Ruud van Cuijk, 2019-04-24 19:39:16
  Maatschappelijke stage Op 13-4-18 begon de eerste dag van de maatschappelijke stage. Ik moest om 19.00 bij het hongeren in Hooge mierde zijn. Toen ik er aan kwam toen waren er best veel mensen van de weide vogel vereniging, we stroomdraad zetten voor tegen de vossen. Zodat de vossen de kieviets eieren niet konden opeten.

  Op 15-4-18 gingen we naar een groot stuk bouwland met 5 man en gingen we op zoek naar Kieviets nesten. Als we een Kieviets nest tegen kwamen dan moesten we daar een lange stok met wit aan de boven kant in de grond zetten bij het nest, en met een telefoon in de GPS zetten. Zo weet de boer als hij iets op het land gaat doen waar zo’n Kieviets nest licht.

  Op 1-6-18 gingen we uilen kasten controleren we gingen bij een paar mensen langs waar wij de uilen kasten hadden opgehangen gingen we kijken of daar uilen in zaten, we zijn dus bij een paar uilen kasten rond geweest alleen bij sommige zaten er alleen duiven in en bij een ander weer een kraai. Maar we hadden ook uilen kasten met daarin uilen met jonge uilen.  Op 2-6-18 ging ik door het lange gras lopen om te kijken of er reeën in lagen. We gingen de reeën weg jagen omdat er gemaaid ging worden. Toen we door het gras aan het lopen waren toen schoot er aal een ree weg. Dus die komt zozo niet in de maaier. Verder hebben wij er geen meer gezien als alleen een paar hazen in het gras. Op 4-10-18 zijn wij met drie man naar Liempde gegaan voor een na bespreking van het vossen raster, er waren verschillende volgen groepen aanwezig die de vossen raster ook hadden geprobeerd. De bespreking over de vossen raster was er omdat de vossen raster voor het eerst werd gebruikt, we gingen overleggen hoe iedere groep van de vossen raster vond. We hebben het daar 4 uur over gehad en waren om half 23:30 klaar met overleggen en gingen we weer naar huis.

  Op 16-11-18 gingen we naar ’s 's-Hertogenbosch om naar een bespreking te gaan van de gehele natuur in Brabant en in heel Nederland, toen hielden mensen een bespreking hoe het met dat soort dier ging in Nederland. En in de hoop dat vogel verenigingen er mee zulle aan werken om dat diersoort te kunnen vergroten in Nederland. De eerste lezing was om 10:00 en de laatste om 17:00 na 17:00 was er nog bitterballen en frikandellen en drinken om na te praten over de hele dag. En zo heb ik mijn uren afgemaakt van de maatschappelijke stage bij de vogel vereniging in Reusel. Ik heb het erg naar mijn zin gehad, want toen ik aan mijn stage moest beginnen had ik er een stuk minder zin in omdat het me erg saai leek om maatschappelijke stage te doen. Maar toen ik er voor de eerste keer was vond ik het toch wel leuk.

  Ik  ga niet verder bij de vereniging omdat ik het al te druk heb met andere dingen.