• << Terug

    Boer Kok had toch gelijk !

    Door Ruud van Cuijk, 2019-12-14 14:04:29
    Boer Kok weigerde de mestinjector te gebruiken wat de regering bepaald had om de ammoniakuitstoot te verminderen. Hij kreeg een proces aan zijn broek en de politie kwam eraan te pas. Nu zoveel jaren later blijkt dat het rekenmodel voor de berekening van ammoniak niet klopt.

    Zoon Jos is ondertussen al tien jaar biologische boer in Frankrijk. (NB: Jos was de eerste voorzitter van Platform Aarde  Boer Consument!) Zoon Wim runt nu de boerderij in Amersfoort, en ook hij vaart zijn eigen koers: zijn kalveren krijgen geen oormerk, daarom loopt hij toeslagen mis. De regering zou ontheffing kunnen aanvragen in Brussel. Maar noch Bleeker, noch Dijksma pakken het op.

    Het gebruik van de mestinjector is een puur Nederlandse regel. Herman Kok wilde de de giertank blijven gebruiken want de mest van zijn koeien haalt de milieunormen met gemak en bovendien wilde hij zijn zorgvuldig gekoesterde grasmat van 35 jaar oud vol klavers en bijzondere planten niet kapot snijden.  Boer Herman Kok had toch gelijk en hij wil eerherstel want hij is destijds weggezet als een crimineel.