• << Terug

  GREEN FRIDAY

  Door Ruud van Cuijk, 2020-11-22 19:20:08
  Plant nu inheemse bomen en struiken! Vrijdag 27 november start weer Black Friday, een uit de VS overgewaaide uitverkoopcampagne. Landgoed Wellenseind wil daar met GREEN FRIDAY op ludieke wijze een duurzaam alternatief tegenover stellen. Schaf die vrijdag bij ons inheemse bomen en struiken aan voor in de tuin of op je erf en draag zo bij aan een verrijking van de biodiversiteit in de regio. Het is nu een goed moment om te planten en je bent de naderende schaarste op plantgoedmarkt mooi voor.

  Doordat we groot inkopen kunnen we de struiken tegen een interessant tarief aanbieden en toch een deel van de opbrengst doneren aan een duurzaam doel. We hanteren een prijs van € 1,65 incl. btw per plant, waarvan € 0,25 naar de actieve Natuur- & (weide)vogelvereniging in Reusel gaat.

  Alle planten zijn inheems en de soorten zijn geselecteerd op hun bijdrage aan de biodiversiteit, in de vorm van nectar voor o.a. vlinders en bijen en vruchten, nestel- en schuilplaats voor vogels en andere dieren. Ze zijn gemiddeld tussen de 60 en 100 cm hoog.

  Zolang de voorraad strekt bieden we de keuze uit de volgende tien soorten:

  - Gelderse Roos

  - Hondsroos

  - Rode Kornoelje

  - Kleinbladige linde

  - Inlandse Vogelkers

  - Sporkehout

  - Veldesdoorn

  - Meidoorn

  - Haagbeuk

  - Hazelaar

  De losse verkoop vindt op vrijdag 27 november van 10.00 tot 16.00 uur plaats aan de voorzijde van Bezoekerscentrum Voor Anker, aan de Dunsedijk 3a In Lage Mierde. Bij aankoop van 20 stuks of meer kunnen de planten ook gereserveerd worden. We zetten ze dan voor je apart. Verstandig als je er zeker van wil zijn dat jouw keuze nog verkrijgbaar is, of wanneer je ze liever op een andere dag ophaalt. Stuur je bestelling dan uiterlijk op dinsdag 24 november naar geniet@vooranker.nl

  TIP1: verpak een bundel plantgoed voor Sinterklaas en voeg er bv een insectenhotelletje of natuurbiertje aan toe.

  TIP2: als je de planten inkoopt voor de aanleg van een haag (we adviseren meidoorn of haagbeuk als basis en mix daar in het belang van de biodiversiteit andere soorten doorheen) reken dan met 4 – 5 planten per meter.

  TIP3: maak je keuze, laat de planten apart zetten, en maak eerste een ontspannende wandeling over ons landgoed.