• << Terug

  Maatschappelijke stage Pius X

  Door Jos Laarakker, 2017-05-09 22:36:55, gewijzigd door Ruud van Cuijk op 2018-11-24 17:10:17
  Maatschappelijke stage door leerlingen van het Pius X College.

  Regelmatig komen er aanvragen binnen om een maatschappelijke stage voor de leerlingen van de Pius X College in Bladel en het Rythovius College in Eersel.De leerlingen van beide colleges hebben de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage-uren bij ons te verwezenlijken. Het hele jaar door zijn er binnen de vereniging activiteiten die door de leerlingen in te vullen zijn.Eén dag per jaar heeft  het Pius X College een Maatschappelijke Stagedag zo ook in 2017. Op 12 april werden 26 leerlingen en 2 leerkrachten om 9.00 uur door 3 vrijwilligers  van onze vereniging ontvangen. Daar werd uitgelegd wat de intentie was en waarom dit moest gebeuren.

  Het was de bedoeling dat in dit natuurgebied de opslag werd verwijderd. Opslag zijn jonge planten die niet door de mens zijn gezaaid of geplant. Wanneer de opslag niet tijdig wordt verwijderd veranderd het gebied in een bos, terwijl het is bedoeld als een heidegebied. Voorbeelden van deze boompjes zijn: dennen,  berk en Amerikaanse vogelkers.

  Nadat de werkhandschoenen waren uitgedeeld konden we aan de slag. Iedereen was enthousiast en ging fanatiek aan het werk.

  De leerlingen en leerkrachten verwijderde de overtollige boompjes met de handen en  diegene die ze niet uit de grond konden krijgen werden door de mensen van onze vereniging afgeknipt of uit de grond gestoken.

  Om half 11 hebben we pauze gehouden om de inwendige mens te versterken en dat was hard nodig. Nadien zijn we nog een uurtje aan de slag geweest en de resultaten waren goed te zien. Zo zie je maar vele handen maken ligt werk. Nadat de groepsfoto was gemaakt is iedereen weer richting Bladel gefietst.