• << Terug

  Help de uilen!

  Door Ruud van Cuijk, 2021-04-16 21:04:31
  13-05-2021 Crowdfundingsactie voor nieuwe nestkasten. Uilen hebben een plek nodig om te nestelen. Onze Brabantse uilen zijn opzoek naar nieuwe nestlocaties. De vrijwilligers van het Netwerk Uilenbescherming & Brabants Landschap willen graag meer nestkasten en de versleten vervangen.

  Adopteer nu een nestkast voor de steenuil of kerkuil en help mee om deze icoonsoorten voor het Brabants buitengebied te behouden en te beschermen.

  Ga naar de website en doneer

  Om deze extra nestvoorzieningen te financieren vragen we uw bijdrage! We hebben leuke ‘beloningen’ dus wees er snel bij. Behalen we vóór 13 mei de 5.000,- euro, dan wordt dit bedrag door de Provincie Noord-Brabant nog eens verdubbeld!

  Brabant is een heel belangrijke provincie voor steen- en kerkuil. Maar, de soorten hebben het zwaar in ons intensief bepruikte landschap. Daarom zijn tal van vrijwilligersgroepen actief met het plaatsen van nestkasten bij gastgevers op erven. Zij zijn de ambassadeurs voor de uilenbescherming in Brabant. Onze vrijwilligers geven ook voorlichting op scholen en op de erven over deze soorten.

  De laatste jaren is er een stijgende behoefte aan uitbreiding van kasten en vervanging van oude versleten kasten. Om de populatie te behouden is het belangrijk dat oude versleten kasten op tijd worden vervangen en er op geschikte erven nieuwe kasten bijgeplaatst worden. Deze kasten worden gemaakt van duurzaam onbehandeld hout en gaan ongeveer 10 a 15 jaar mee, en dan zijn ze aan vervanging toe.

  Om deze extra nestvoorzieningen te financieren vragen we uw bijdrage! We hebben leuke ‘beloningen’ dus wees er snel bij. Behalen we vóór 13 mei de 5.000,- euro, dan wordt dit bedrag door de Provincie Noord-Brabant verdubbeld.

   Ga naar de website en doneer!